Сили Асада взяли під контроль покинуту американську  базу в Сирії

Сили Асада взяли під контроль покинуту американську базу в Сирії

Укрінформ
Кореспонденти сирійської новинної агенції SANA відвідали американську військову базу в районі Аль-Саідія на південний захід від Манбіджу, яку американці залишили кілька днів тому.

 Про це повідомляє SANA.

"Камера SANA оглянула базу та задокументувала техніку, зброю та боєприпаси, які американські війська спалили перед виїздом з бази", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що американські військовослужбовці спалили документи, комунікаційні пристрої, ноутбуки, комп’ютери, монітори та ліки, які вони не взяли з собою.

Як повідомляв Укрінформ, усі військовослужбовці США, які залишають Сирію, будуть передислоковані до західного Іраку, де вони продовжать боротися проти "ІДІЛ".

Президент США Дональд Трамп 6 жовтня вирішив вивести американські війська з північної Сирії і припинити військову допомогу курдам.

Після цього Туреччина 9 жовтня розпочала масштабний наступ на територію, утримувану курдськими силами на північному сході Сирії. Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган заявив, що мета Анкари - запобігти створенню "терористичного коридору" на кордоні Сирії та Туреччини.

Читайте також: Сирійські курди готові відійти від кордону з Туреччиною

Операцію розкритикувала низка країн і міжнародних організацій. Туреччину закликали зупинити військову операцію в Сирії, оскільки вона може призвести лише до швидкого погіршення гуманітарної, військової, політичної та стратегічної ситуації в цій країні.

17 жовтня Туреччина і США домовилися про припинення військової операції Анкари на півночі Сирії. Зокрема, Туреччина погодилась призупинити на 120 годин військову операцію, щоб курдські сили вийшли з того району на півночі Сирії, де Анкара хоче створити так звану зону безпеки.

Фото: SANA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-