Страйк у

Страйк у "дочок" Lufthansa продовжили до опівночі

Укрінформ
У цілій низці аеропортів ФРН попереджувальний страйк бортпровідників з профспілки Ufo продовжили до опівночі.

Про це заявив заступник голови Ufo Даніель Флор рано вранці в неділю, 20 жовтня, повідомляє DW.

Спочатку страйк планувалося завершити з 5 до 11 годин ранку 20 жовтня.

Страйком охоплені чотири дочірні компанії авіаконцерну Lufthansa - Eurowings, Germanwings, Lufthansa Cityline і SubExpress. Порушені сотні рейсів в аеропортах Франкфурта-на-Майні, Дюссельдорфа, Кельна, Штутгарта, Берліна і Гамбурга.

Попереджувальні страйки на "дочках" Lufthansa були оголошені лише в другій половині дня 18 жовтня. У свою чергу Lufthansa висловила готовність підвищити бортпровідникам зарплату на 2, замість 1,8 відсотка, як того вимагала профспілка, проте відразу після цього Ufo висунув нові тарифні вимоги, які Lufthansa негайно відхилила.

Читайте також: В аеропорту Мюнхена закрили два термінали

Як зазначається, Ufo і Lufthansa вже давно перебувають у стані глибокого конфлікту. Після великих суперечок в керівництві Ufo концерн більше не визнає правління цієї профспілки в якості законного представника бортпровідників і намагається через суд позбавити його права на ведення тарифних спорів.

Давнього голову Ufo Миколу Баубліса було навіть звільнено з Lufthansa. У контексті цього конфлікту Lufthansa вважає організовані Ufo страйки незаконними й погрожує їх учасникам наслідками відповідно до трудового законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-