Трамп відкликав Йованович через її спротив розслідуванню щодо Байдена - ЗМІ

Трамп відкликав Йованович через її спротив розслідуванню щодо Байдена - ЗМІ

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп наказав відсторонити посла в Україні Марі Йованович через те, що вона нібито підривала його авторитет за кордоном і перешкоджала зусиллям переконати українську владу розслідувати діяльність колишнього віцепрезидента Байдена.

Про це повідомляє CNN з посиланням на Wall Street Journal.

“Йованович, яку відкликали раніше, ніж очікувалося, звинувачував Джуліані без доказів того, що (вона - ред.) намагається підірвати владу президента і блокує зусилля щодо розслідування стосовно колишнього віцепрезидента Джо Байдена”, - йдеться у повідомленні.

За словами джерела WSJ, чиновники Державного департаменту повідомили, що відсторонення Йованович є "пріоритетом" для Трампа.

На запитання журналістів, чому було відкликано Йованович, Трамп заявив: "Я не знаю, чи я відкликав її, чи хтось відкликав її, але я чув дуже-дуже погані речі про неї впродовж дуже тривалого періоду — це погано".

Читайте також: Волкер дав свідчення у справі щодо імпічменту Трампа

Також зазначається, що Трамп говорив про це і під час телефонної розмови з Президентом України Володимиром Зеленським 25 липня.

Адвокат Трампа Рудольф Джуліані також скаржився, що посол Йованович упереджено ставиться до американського лідера у приватних розмовах. На думку Джуліані, вона також стала перешкодою для зусиль, спрямованих на те, щоб підштовхнути Україну до розслідування діяльності Джо Байдена і його сина Хантера.

Як повідомлялося раніше, Конгресі планують заслухати в найближчі дні експосла США в Україні Марі Йованович.

Як повідомлялося, телефонна розмова президентів США й України відбулася 25 липня. За тиждень до цього президент Трамп розпорядився призупинити забезпечення оборонної допомоги Україні. Після публікації 25 вересня тексту розмови та скарги "викривача" про можливий тиск глави Білого дому на Україну, щоб змусити її провести розслідування проти ексвіцепрезидента Джо Байдена, демократи в Палаті представників ініціювали формальну процедуру імпічменту Президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-