Сотні тисяч європейців вийшли на демонстрації на захист клімату

Сотні тисяч європейців вийшли на демонстрації на захист клімату

Укрінформ
У низці країн Європи у п'ятницю, 27 вересня, пройшли демонстрації на захист клімату "Fridays for Future".

Про це повідомляє DW.

Зокрема, в Німеччині на акції вийшли тисячі людей, в тому числі в Гамбурзі, Мюнхені, Нюрнберзі й низці інших міст. При цьому наголошується, що учасників було значно менше, ніж тижнем раніше.

У Швеції, на батьківщині школярки Грети Тунберг, яка стала ініціатором руху "Fridays for Future", демонстрації пройшли в найбільших містах - Стокгольмі, Мальме, Уппсале і Умео.

В Італії на масові акції вийшло понад мільйон людей. Так, понад 200 тисяч маніфестантів зібралися в Римі, причому переважно молодь. У Мілані в демонстрації взяли участь понад 150 тисяч осіб. Крім того, акції пройшли в Неаполі, Генуї, Палермо, Турині, Флоренції, Кальярі, Больцано і Барі.

Читайте також: В Австрії пройшли рекордні кліматичні демонстрації

На іспанському острові Майорка також відбулася демонстрація, в якій взяли участь не менш як 5000 осіб, переважно школярів та студентів. До мітингувальників приєдналися і діючі політики, зокрема Хосе Хіла, мер Пальми, адміністративного центру Балеарських островів.

Як повідомляє ABC News, подібні акції за останні дні пройшли в Індії, Португалії, Фінляндії та Нідерландах. А в столиці Нової Зеландії місті Веллінгтон кліматична акція стала однією з найбільших демонстрацій в історії.

Читайте також: Десятки тисяч новозеландців вийшли на кліматичний страйк

Як відомо, 16-річна Грета Тунберг вже понад рік організовує акції протесту Fridays for Future, домагаючись більш ефективного захисту клімату. Її щотижневий шкільний страйк переріс у міжнародний екологічний рух, який охопив сотні тисяч людей по всьому світу.

16 вересня її було відзначено вищою нагородою правозахисної організації Amnesty International - званням "Посла совісті". 25 вересня юна шведка стала лауреатом альтернативної Нобелівської премії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-