У штаб-квартирі ООН розпочався Молодіжний кліматичний саміт

У штаб-квартирі ООН розпочався Молодіжний кліматичний саміт

Укрінформ
У штаб-квартирі ООН 21 вересня розпочався Молодіжний кліматичний саміт, який ставить за мету пошук рішень задля боротьби із кліматичною кризою.

У заході беруть участь понад 500 представників, зокрема й українська активістка, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

“Молодіжний кліматичний саміт ООН - це платформа боротьби з кліматичною кризою, на якій молоді лідери можуть презентувати свої рішення в ООН, аби залучити ключових осіб, які ухвалюють рішення, до найважливішої теми нашого часу”, - повідомляють в ООН.

У заході беруть участь також Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, прем’єр-міністр Швеції Стефан Левен та інші високопосадовці.

“Хочу подякувати ООН та Генеральному секретареві Антоніу Гутеррешу за організацію цієї події та запрошення стількох молодих лідерів. Вчора мільйони людей у всьому світі протестували і вимагали дій, особливо молодь. Ми показали, що ми об’єднані та нас не спинити”, - заявила на відкритті саміту 16-річна шведська активістка Грета Тунберг.

Українка Іріс Дель Соль, яка створила спільноту “Фрі Свидовець” аби боротися з забудовою карпатського гірського масиву Свидовець, також виступатиме 21 вересня в одному з сегментів саміту.

Читайте також: В ООН попередили про затоплення мегаполісів та появу "кліматичних біженців"

Увечері молоді активісти зустрінуться з лідерами держав, які вже прибули для участі у Генасамблеї ООН.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні, 20 вересня, у Нью-Йорку відбувся масштабний мітинг у рамках глобального протесту проти політики урядів, яка призводить до глобальної кліматичної кризи.

Протести відбулися також у багатьох інших містах США. Тисячі людей вийшли на вулиці Маямі, Бостона, Сан-Франциско та інших американських міст. У Вашингтоні сотні дітей-демонстрантів марширували до Капітолійського пагорба, де розташований Конгрес США.

Читайте також: У Нью-Йорку відкрилася 74-та сесія Генасамблеї ООН

Глобальний страйк охопив 20 вересня майже 150 країн, зокрема й Україну. Це був наймасштабніший в історії протест проти політики урядів, яка призводить до кліматичної кризи, та за впровадження екологічної та тривкої економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-