Європарламент позбавив акредитації всіх новообраних іспанських депутатів - ЗМІ

Європарламент позбавив акредитації всіх новообраних іспанських депутатів - ЗМІ

Укрінформ
Європейський парламент позбавив попередньої акредитації всіх новообраних депутатів від Іспанії.

Про це повідомляє AFP з посиланням на джерела.

«Європарламент призупинив акредитацію всіх новообраних іспанських членів», - йдеться в повідомленні.

За словами Пола Бекаерта, адвоката екс-глави регіональної адміністрації Каталонії Карлеса Пучдемона, його підзахисного і ще одного каталонського депутата Тоні Комина в середу ввечері не пустили до будівлі Європарламенту. Їм також було відмовлено в отриманні попередньої акредитації, при тому, що інші парламентарії з Іспанії вже отримали акредитацію в Європарламенті. У Брюсселі пояснили це тим, що вони ще не мають у своєму розпорядженні офіційного списку іспанських депутатів, які отримали мандати.

Адвокат Пучдемона називав подібне рішення «довільним і таким, що дискримінує».

Читайте також: Уряд Польщі зміниться внаслідок виборів Європарламенту

Пучдемон на цей час живе в Бельгії, тому що в Мадриді видали ордер на його арешт за організацію заколоту після референдуму в жовтні 2017 року, коли політик проголосив незалежність іспанської провінції від Іспанії.

Згідно із законодавством Іспанії, депутати Європарламенту перед початком дії мандата повинні принести клятву на конституції країни в Мадриді. Однак, якщо Пучдемон зробить це, йому загрожують затримання і судовий процес.

Як повідомляв Укрінформ, колишній глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон балотувався в Європарламент від каталонської коаліції "Вільні для Європи", в списку він був першим номером. Від цієї ж коаліції обрано до Європарламенту і колишнього члена женералітета Каталонії Тоні Комина, який також переховується від іспанського правосуддя в Бельгії. Коаліція "Вільні для Європи" за результатами недільного голосування отримує два місця з 54, що належать Іспанії в ЄП. В цілому по Іспанії вибори в ЄП виграла Іспанська соціалістична робітнича партія. Вона отримала 20 місць з 54.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-