Помпео: Росія разом з іншими має забратися з Венесуели

Помпео: Росія разом з іншими має забратися з Венесуели

Укрінформ
Державний секретар США Майкл Помпео заявляє, що Росія має згорнути свою присутність у Венесуелі, і ця позиція Вашингтона не зміниться.

Про це він сказав у неділю в інтерв'ю телеканалу Fox News.

"Президент США дуже чітко заявив з цього приводу у Twitter кілька тижнів тому: росіяни мають забратися. Це залишається нашою позицією", - зауважив Помпео на прохання ведучого роз'яснити останню заяву президента Дональда Трампа.

"Ми хочемо, щоб народ Венесуели не відчував втручання з боку будь-якої країни – чи то Китай, чи Росія", - підкреслив держсекретар США. У цьому зв'язку він також вказав на присутність представників Ірану і Куби на території Венесуели.

"Сполучені Штати прагнуть, щоб усі країни забралися з цієї держави і дозволили венесуельському народу відновити їхню демократію. Ми впевнені, що досягнемо цього. Я не можу сказати, у який день, але це станеться", - наголосив глава Держдепартаменту США.

Читайте також: Гуайдо визнає, що переоцінив готовність військових допомогти у поваленні уряду Мадуро

Як повідомлялося, 23 січня лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом, заявивши, що президент Мадуро нелегітимний. Гуайдо визнали багато країн світу, в тому числі США, країни Євросоюзу, Ізраїль і більшість країн Латинської Америки, включаючи Бразилію. Однак контроль над державними органами, судами та армією, як і раніше, у президента Мадуро. Його підтримують Росія, Китай і Куба.

Президент США Дональд Трамп спочатку допускав можливість застосування у Венесуелі військової сили, але згодом заявив, що введення військ на територію Венесуели не входить до його планів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-