Мюллер завершив

Мюллер завершив "російське" розслідування – мінʼюст США

Укрінформ
Офіс спецпрокурора США Роберта Мюллера завершив розслідування так званої справи "Раша Гейтс" щодо втручання РФ у президентські вибори в Сполучених Штатах у 2016 році.

Про це повідомило в четвер міністерство юстиції США, зазначає The New York Times.

"Спеціальний прокурор Роберт Мюллер III надіслав фінальну доповідь за підсумками свого розслідування щодо втручання Росії у вибори 2016 року генеральному прокурору Вільяму Барру", - зауважується в повідомленні.

Далі за процедурою генпрокурор, який у Сполучених Штатах очолює мінюст, має подати звіт до Конгресу, а також оприлюднити відкриту частину доповіді громадськості, якщо вважатиме це за потрібне. Він може засекретити окремі частини документа з метою збереження в таємниці інформації про методи розслідування та джерела.

Читайте також: Трамп заявив, що підтримує оприлюднення доповіді Мюллера

Як повідомляв Укрінформ, минулого четверга Палата представників Конгресу США прийняла резолюцію, яка закликає міністерство юстиції оприлюднити в повному обсязі звіт спецпрокурора Мюллера за підсумками його "російської" справи.

У п'ятницю, одразу після повідомлення про завершення розслідування Мюллера, Білий дім оприлюднив свою реакцію.

"Наступний крок – за генеральним прокурором Барром, і ми з нетерпінням чекаємо, коли розпочнеться цей процес. Білий дім ще не отримав доповіді спеціального прокурора та не був про неї поінформований", - зауважила речниця Трампа Сара Сандерс.

Нагадаємо, Роберт Мюллер був призначений на посаду спеціального прокурора 17 травня 2017 року для проведення розслідування втручання РФ у президентські вибори в США, а також можливої змови штабу Трампа з росіянами. Відтоді його офіс висунув 199 кримінальних обвинувачень, у тому числі проти 37 осіб, п'ятеро з яких отримали реальні терміни ув'язнення. Серед них - колишні помічники в кампанії Трампа Рік Гейтс і Георгій Пападопулос, екс-радник президента з питань нацбезпеки Майкл Флінн та особистий адвокат Майкл Коен. Останній судовий процес відбувся над керівником виборчої кампанії Трампа Полом Манафортом. На черзі залишається процес над давнім соратником президента США Роджером Стоуном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-