Столтенберга запросили виступити у Конгресі США

Столтенберга запросили виступити у Конгресі США

Укрінформ
Керівники Сенату і Палати представників США запросили генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга для виступу на спільній сесії Конгресу у квітні під час святкування 70-річчя Альянсу.

Про це повідомляє агентство Reuters.

"Спікер Палати представників Ненсі Пелосі запросила Столтенберга виступити на спільному засіданні Палати представників і Сенату 3 квітня з нагоди 70-річчя Альянсу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Пелосі запросила Столтенберга за згодою лідера більшості в Сенаті Мітча Макконнелла, лідера Республіканської партії у Палаті представників Кевіна Маккарті, лідера меншості у Сенаті Чака Шумера.

"У цей критичний для Сполучених Штатів Америки, НАТО і Європейського Союзу час Конгрес США і американський народ з нетерпінням чекають на ваше послання про дружбу і партнерство, коли ми працюємо разом для зміцнення нашого союзу і просування миру у всьому світі", - заявила Пелосі у запрошенні.

Як зазначається, двопартійна демонстрація підтримки НАТО в Конгресі контрастує з критикою, яку неодноразово висловлював на адресу НАТО президент США Дональд Трамп. Він скаржився, що інші члени Альянсу не платять свою частку для діяльності НАТО, щоб захиститися від загроз, зокрема російської агресії. Конгрес, однак, залишається вірним підтримці НАТО.

Читайте також: У Конгресі США заявляють про підтримку приєднання України до НАТО

Як відомо, Північноатлантичний договір був підписаний 4 квітня 1949 року у Вашингтоні представниками урядів Бельгії, Великої Британії, Данії, Ісландії, Італії, Канади, Люксембургу, Нідерландів, Норвегії, Португалії, США та Франції. Після завершення процесу ратифікації всіма учасниками договір про створення НАТО набув чинності 24 серпня 1949 року. Польща, Чехія і Угорщина приєдналися до Альянсу у березні 1999 року, решта країн дев’ятки - у 2004 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-