Лондон призупиняє видачу

Лондон призупиняє видачу "золотих віз" інвестора

Укрінформ
Починаючи з півночі 7 грудня Департамент уряду Великої Британії, відповідальний за імміграційний контроль, безпеку і порядок, призупиняє видачу інвестиційних віз іноземним багатіям в рамках боротьби з організованою злочинністю та відмиванням грошей.

Про це повідомляє Daily Mail

"Відзавтра (7 грудня - ред.) розпочинається боротьба уряду з олігархами, які бажають потрапити до Великої Британії завдяки "золотим візам", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, починаючи з опівночі 7 грудня Департамент уряду Великої Британії, відповідальний за імміграційний контроль, безпеку і порядок, призупиняє видачу віз типу Tier 1 або інвестиційну візу, яка за скороченою процедурою видавалася багатіям в обмін на мільйонні інвестиції в британські бонди або бізнес.

Таким чином Лондон намагається знизити рівень організованої злочинності та відмивання грошей в країні.

При цьому, заявки тих, хто вже подав свої документи на отримання візи, будуть оброблені за старою процедурою.

Читайте також: Абрамович зняв заявку на британську візу - BBC

Як повідомляє Daily Mail, наступного року британський уряд внесе у парламент реформу щодо видачі віз типу Tier 1. Згідно зі змінами, інвесторам потрібно буде пред'явити довідку щодо їх фінансового стану від аудиторських фірм Великої Британії. Їм також буде потрібно довести, що саме вони контролювали свої гроші протягом двох років до моменту подачі заявки на отримання британської інвестиційної візи. Окрім того, інвестори також більше не зможуть вкладати гроші в британські бонди, тільки в місцевий бізнес.

На думку керівника департаменту Керолайн Ноукс, таким чином країна спробує обмежити кількість іноземних інвесторів, які зловживають системою, та допомогти тим, хто насправді бажає інвестувати в британські компанії.

Зазначається, що згідно зі старими правилами щодо отримання інвестиційної візи, іноземні олігархи могли інвестувати 2, 5 або 10 мільйонів фунтів стерлінгів у британські бонди або бізнес. У відповідь уряд дозволяв їм подавати на постійне проживання в країні строком на 5, 3 або 2 роки відповідно. На думку критиків системи, вона дозволяла особам із Росії та Китаю відмивати в Британії вкрадені на батьківщині гроші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-