Пентагон готується відправити вже 7 тисяч військових на кордон із Мексикою

Пентагон готується відправити вже 7 тисяч військових на кордон із Мексикою

Укрінформ
Міністерство оборони США отримало розпорядження про розміщення близько 7 тис. військових на кордоні з Мексикою для відповіді на виклики нацбезпеці, що несуть із собою каравани мігрантів.

Про це повідомило в середу американське інформагентство Reuters, нагадавши, що раніше йшлося про відправлення трохи більше 5 тис. військових.

"У середу Пентагон відібрав близько 7 тис. військовослужбовців дійсної служби, в тому числі приблизно 2 тис. в режимі готовності, які можуть бути розміщені на кордоні з Мексикою в разі необхідності", - зазначається в повідомленні із посиланням на чиновника адміністрації США.

Ще у вівторок високопоставлений американський генерал заявив, що Пентагон планує відправити 5,2 тис. військових для допомоги прикордонникам. При цьому він відмовився коментувати, скільки це коштуватиме бюджету.

Тим часом міністр оборони США Джеймс Меттіс відхилив критику на адресу уряду, що розгортання військ на кордоні – це свого роду політичний трюк адміністрації Трампа. За практикою, прикордонній службі в подібних ситуаціях допомагає Національна гвардія.

Читайте також: Трамп знову пригрозив армією "каравану мігрантів"

"Підтримка, яку ми надаємо міністру внутрішньої безпеки, – це практична допомога на підставі запиту уповноваженого митної й прикордонної поліції, тож ми не чинимо жодних трюків у цьому відомстві", - зауважив Меттіс.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп у середу заявив про розгортання численного військового контингенту на кордоні з Мексикою, звідки до Сполучених Штатів наближаються каравани мігрантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-