Німеччина депортує причетного до атаки 11 вересня

Німеччина депортує причетного до атаки 11 вересня

Укрінформ
У Німеччині запущена процедура депортації причетного до здійснення теракту 9/11 в США.

Про це повідомляє Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Він 15 років сидів у в'язниці в Гамбурзі. Мунір аль-Мотассадек був співучасником терористів 11 вересня 2001 року. Тепер він буде депортований в Марокко», - йдеться в повідомленні. 

Ганзейський Вищий земельний суд засудив аль-Мотассадека у 2007 році до 15 років ув'язнення за допомогу та підбурювання до вбивства за більш ніж 3000 епізодів, а також за факт членства в терористичній організації - так званого Гамбурзького осередку (підрозділ Аль-Каїди - авт.), в який входив льотчик-смертник Мохамед Атта, який керував одним з літаків, що врізалися у вежу Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку. Гамбургський осередок включав ще двох з чотирьох пілотів-терористів 9/11 і не менше п'яти прибічників, окрім Мотассадека.

Читайте також: 9/11: цього дня здійснено наймасштабніший в історії людства теракт

За планом, термін його ув'язнення має спливати в листопаді. В понеділок засудженого доставили в аеропорт Гамбурга з в'язниці Фульсбюттель на вертольоті. Операція проводиться в координації між державними органами двох країн. Репатріація в Марокко зв'язана зі складнощами: північноафриканська країна не дозволяє чартерні рейси для депортацій. 

44-річний терорист став першим  засудженим  у справі про підготовку терактів 11 вересня. 

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-