Кремль відмовився дискутувати з пресою про отруєння Скрипалів

Кремль відмовився дискутувати з пресою про отруєння Скрипалів

Укрінформ
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков не став коментувати інформацію про підозрюваних в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів в Солсбері і заявив, що Кремль більше не вестиме дискусію зі ЗМІ по цій темі.

Про це повідомляє РІА "Новости".

"Ми більше не будемо вести розмову із засобами масової інформації. ВВС не може щось підтвердити, ВВС може висунути припущення або ще щось. І оскільки вся дискусія ведеться на рівні ЗМІ, ми - як Кремль - більше не хочемо в цій дискусії брати участь", - сказав Пєсков.

Цю заяву він зробив, відповідаючи на запитання про те, що президент Росії Володимир Путін, ймовірно, був проінформований неправильно про особи росіян Руслана Боширова та Олександра Петрова, яких Лондон підозрює в отруєнні Скрипалів.

Як повідомлялося, колишній офіцер ГРУ Сергій Скрипаль та його дочка Юлія були знайдені без свідомості в Солсбері і потрапили в лікарню з отруєнням невідомою речовиною 5 березня. Речовину ідентифікували як "Новічок".

У Організації по забороні хімічної зброї пришли до висновку, що влада Великої Британії правильно ідентифікувала речовину, якою було отруєно Скрипалів, і підтвердили російське походження "Новічка".

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, підозрюваних у спробі замаху на Скрипалів. За словами прем'єр-міністра Терези Мей, британська розвідка з'ясувала, що підозрювані - "Олександр Петров" і "Руслан Боширов" (дані з паспортів, по яких вони прибули до Лондона) - офіцери ГРУ.

Читайте також: Агент ГРУ Чепіга-”Боширов” вивозив з України Януковича - ЗМІ

Раніше The Bellingcat і The Insider провели спільне розслідування, результати якого дають підстави стверджувати, що "Олександр Петров" і "Руслан Боширов", яких Велика Британія підозрює в отруєнні Скрипаля, дійсно є співробітниками російських спецслужб. Їм також вдалося встановити особу "Руслана Боширова" - ним виявився полковник ГРУ і "герой Росії" Анатолій Чепіга.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-