Держдеп назвав вимоги, які Росія має виконати, аби санкції у справі Скрипалів зняли

Держдеп назвав вимоги, які Росія має виконати, аби санкції у справі Скрипалів зняли

Укрінформ
Старший співробітник Державного департаменту Сполучених Штатів назвав вимоги, за виконання яких з Росії можуть зняти санкції у справі Скрипалів.

Про це він повідомив на брифінгу, передає "Громадське".

Представник держдепу США зазначив, що відповідно до закону «Про санкції хімічної та біологічної зброї» з Росії можуть зняти санкції через 12 місяців та не запроваджувати новий ряд санкцій, якщо вона виконає ряд умов.

Першою умовою представник держдепу назвав те, що Росія більше не буде використовувати хімічну або біологічну зброю проти своїх громадян або використовувати її, порушуючи міжнародне право.

Друга - Росія до моменту закінчення 12 місяців забезпечить надійні гарантії того, що вона не братиме більше участі в «такій діяльності».

Читайте також: Санкції проти РФ через застосування хімзброї введуть поетапно - Держдеп

Третя - Росія дозволить представникам ООН або представникам інших міжнародних організацій проводити інспекції, аби впевнитися, що Росія не використовує хімічну зброю проти своїх громадян або проти міжнародного права.

«Якщо ці критетії будуть дотримані, вони (представники влади Росії - ред.) не повинні хвилюватися про новий раунд санкцій», - сказав представник Держдепу.

Читайте також: У Держдепі оцінили, скільки російських підприємств опиняться під новими санкціями

У Держдепартаменті нагадали, що запланована дата набуття чинності санкцій – 22 серпня, після проходження відповідної процедури нотифікації Конгресу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-