Трамп каже, що слідчі у “російській справі” самі постануть перед судом

Трамп каже, що слідчі у “російській справі” самі постануть перед судом

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп знову розкритикував розслідування фактів втручання Росії у вибори в США та ймовірної змови передвиборчої команди Трампа з представниками РФ, назвавши його "шахрайським полюванням на відьом".

Глава Білого дому у Twitter також заявив, що слідчі самі постануть перед судом через конфлікт інтересів, повідомляє Укрінформ.

"13 злих демократів, які відповідають за полювання на відьом у "російському" розслідуванні, починають розуміти, що існує система судочинства, яка фактично захищає людей від несправедливості ... Почекайте, поки суди виявлять ваші приховані конфлікти інтересів!"- заявив глава Білого дому.

Трамп, вочевидь, мав на увазі офіс спецпрокурора Роберта Мюллера, у якому працюють 13 досвідчених юристів.

Раніше президент висловив сумнів у неупередженості команди Мюллера, заявивши, що вона складається з демократів.

Читайте також: Слідчі Мюллера допитали олігарха Вексельберга у "російській справі" - NYT

У іншому Twitter-повідомленні Трамп наполягає, що у затягуванні розслідування зацікавлена Демократична партія, яка хоче таким чином вплинути на вибори у Конгресі.

"Це шахрайське полюванням на відьом триватиме й чинитиме протиправний вплив на проміжні вибори, чого й добивалися завжди демократи? Республіканцям краще стати більш жорсткими та розумними, поки не пізно!" – заявив глава Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, у США проходить кілька паралельних розслідувань щодо втручання Росії у президентські вибори в США, у тому числі на чолі зі спецпрокурором Робертом Мюллером, а також у Сенаті. Минулого місяця Палата представників Конгресу оприлюднила висновки свого розслідування, заявивши, що не знайшла ознак змови між кампанією Трампа і російським урядом.

Натомість демократи у Палаті заявили протест, наголосивши, що республіканці скористалися більшістю для того, щоб завершити слідство, але при цьому далеко не всі свідки були опитані та не всі матеріали розглянуті під час розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-