Заступник директора ФБР подав у відставку після критики Трампа - ЗМІ

Заступник директора ФБР подав у відставку після критики Трампа - ЗМІ

Укрінформ
Після ряду заяв з боку президента США Дональда Трампа, а також представників Республіканської партії, та звинувачень у необ'єктивності розслідувань заступник директора ФБР Ендрю Маккейб заявив про намір залишити свою посаду.

Про це повідомило в понеділок американське інформагентство Bloomberg із посиланням на джерела, обізнані в ситуації.

"Заступник директора ФБР Ендрю Маккейб, який зазнав жорсткої критики з боку президента Дональда Трампа, подав у відставку", - йдеться в повідомленні.

При цьому уточнюється, що Маккейб до весни перебуватиме у відпустці, після чого офіційно піде на пенсію.

Маккейб очолював ФБР з травня по серпень минулого року, коли президент Трамп звільнив директора Бюро Джеймса Комі, який очолював розслідування щодо втручання Росії у президентські вибори США та можливу змову кампанії Трампа з росіянами.

Читайте також: ФБР розкрило частину файлів з розслідування смерті "батька російської пропаганди"

Пізніше президент Трамп виступив з жорсткою критикою по відношенню до Маккейба, звинувативши його в необ'єктивності розслідування відносно "листів Клінтон". На цьому підгрунті Трамп і республіканці також поставили під сумнів роль Маккейба у розслідуванні ролі Росії в президентських виборах у Сполучених Штатах.

У понеділок президент проігнорував запитання журналістів відносно відставки заступника директора ФБР.

Ендрю Маккейб почав свою кар'єру у ФБР в 1996 році і займав керівні посади в підрозділі боротьби з тероризмом, а також у Вашингтонському офісі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-