У світі цьогоріч затримали понад 320 журналістів -

У світі цьогоріч затримали понад 320 журналістів - "Репортери без кордонів"

Укрінформ
У всьому світі станом на 1 грудня 2017 року було затримано в цілому 326 журналістів, до 54-ох утримуються в заручниках, двоє зникли безвісти.

Про це йдеться в доповіді міжнародної організації "Репортери без кордонів". 

Як зазначається, серед затриманих - 310 чоловіків і 16 жінок. Порівняно з минулим роком, коли було затримано 348 журналістів, цьогоріч кількість арештів зменшилася.

Зазначається, що найбільше журналістів заарештовано у Китаї, Туреччині, Сирії, Ірані та В'єтнамі.

Повідомляється, що в 2017 році 65 представників ЗМІ загинули. Серед них 55 чоловіків і десять жінок. Майже половина їх загинула в країнах, де немає збройних конфліктів.

У доповіді наголошується, що цьогоріч загинуло найменше журналістів за останні 14 років.

У звіті згадується й Україна: "Репортери без кордонів" повідомляють про викрадення двох працівників ЗМІ у так званих "ДНР" і "ЛНР". Як зазначається, бойовики на Донбасі "розглядають небагатьох критично налаштованих журналістів, які ще не втекли, як шпигунів".

Читайте також: ГПУ допитала головреда програми "Схеми"

За даними організації, на початку збройного конфлікту в 2014 році на Донбасі було викрадено понад 30 журналістів. Зменшення кількості викрадень пояснюється спадом інтенсивності бойових дій, зміцненням лінії фронту і тим фактом, що зараз на тимчасово не підконтрольних Києву територіях майже не залишилося критично налаштованих журналістів.

Раніше Комітет захисту журналістів (CPJ) заявляв, що на кінець 2017 року 262 журналісти перебувають за гратами у багатьох країнах світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-