Лукашенко не поїде на саміт

Лукашенко не поїде на саміт "Східного партнерства", бо європерспектива не потрібна

Укрінформ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко не поїде на саміт "Східного партнерства", який відбудеться у Брюсселі 24 листопада.

Про це стало відомо з коментаря заступника начальника управління інформації МЗС Білорусі Андрія Шупляка.

"Делегацію Білорусі на саміті у Брюсселі очолить міністр закордонних справ Володимир Макей", - йдеться у повідомленні.

Представник МЗС зазначив, що білоруською стороною з вдячністю сприйнято запрошення відвідати саміт на рівні глави держави, що відображає прогрес у відносинах Білорусі з ЄС і перехід після довгого періоду розбіжностей у новий стан взаємодії з ЄС як досить важливим сусідом, партнером з вирішення питань міжнародної безпеки в Європейському регіоні та розширення торговельної та інвестиційної взаємодії країн ЄС з Білоруссю.

За його словами, на даний час "Східне партнерство" ЄС здебільшого є форматом співпраці, в якій країни-партнери домагаються визнання європейської перспективи.

"Білорусь не ставить перед собою такої мети, проте виступає за збереження і розвиток "Східного партнерства" ЄС як інструменту розвитку взаємодії, що не політизується, направленої не проти когось, а на вирішення спільних проблем і питань, що стоять перед народами і державами нашого регіону", - заявив представник МЗС.

Читайте також: Поведінка Білорусі може відновити призупинені санкції США - експерт

Раніше повідомлялося, що організатори саміту "Східного партнерства" від ЄС, який відбудеться 24 листопада в Брюсселі, направили офіційне запрошення взяти участь у зустрічі високого рівня президенту Білорусі Олександру Лукашенку.

При цьому ЄС тільки в лютому 2016 року скасував санкції проти 170 білоруських посадових осіб, включаючи Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-