США продадуть Норвегії ракет середньої дальності на $170 мільйонів

США продадуть Норвегії ракет середньої дальності на $170 мільйонів

Укрінформ
Держдепартамент США схвалив продаж Норвегії 60 вдосконалених ракет середньої дальності класу "повітря-повітря" для зміцнення оборонних можливостей країни та посилення її безпеки як союзника в НАТО.

Про це йдеться в офіційному повідомленні відомства, поширеному в середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Державний департамент прийняв рішення про затвердження продажу Норвегії ракет середнього класу AIM-120 C-7 – вдосконалених ракет середньої дальності класу "повітря-повітря" (AMRAAM)", - зазначається в повідомленні.

При цьому уточнюється, що в замовленні вказані 60 ракет AIM-120 C-7 та запасне обладнання для чотирьох секцій наведення. Крім того, норвезька сторона отримає контейнери для ракет, додаткове обладнання для підтримки системи озброєнь, всю необхідну документацію, а також будуть проведені навчальні тренінги для персоналу та забезпечено інженерно-технічне обслуговування.

"Очікувана сума продажу становить $170 млн", - зауважили в Держдепі.

Читайте також: У держбюджет вперше заклали гроші на інновації – 50 мільйонів

Зазначається, що надання Норвегії сучасного ракетного обладнання "відповідає цілям зовнішньої політики та національної безпеки США шляхом посилення безпеки союзника по НАТО, який залишається важливою силою для політичної стабільності й економічного прогресу в Європі".

Як підкреслили в зовнішньополітичному відомстві США, це також "покращить можливості Норвегії в рамках спільної оборони, регіональної безпеки, модернізації збройних сил та інтеграції між США та НАТО".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-