Париж у суцільному заторі через протест “продавців Різдва”

Париж у суцільному заторі через протест “продавців Різдва”

Укрінформ
Протест, очолюваний організатором різдвяного ярмарку на Єлисейських полях в Парижі Марселем Кампіоном, продовжується у Парижі другий день поспіль. Вантажівки частково перекрили в’їзди до міста, в результаті чого утворилися затори на сотні кілометрів.

Протестувальники обіцяють продовжувати свою акцію, допоки мерія Парижа не погодиться на проведення ярмарку, 6-річний договір про який був підписаний два роки тому, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми не змінимо позицію. У грудні на Єлисейських полях не буде жодного ринку, ніяких торговельних майданчиків», - заявили у мерії французької столиці, наголошуючи, що «шантаж» перекриттям руху до міста не подіє.

У мерії не заперечують, що роботу ринку може бути відновлено у наступному 2018 році та пояснюють причину прийнятого ще у липні рішення про непроведення ярмарку у грудні цього року, низькою якістю розваг та товарів. Організатори ринку це спростовують, вказуючи на те, що причиною є усунення їх як конкурента у сфері різдвяної торгівлі та розваг. 

Читайте також: У Парижі скандал навколо різдвяного ярмарку

Протяжність заторів на під'їздах до міста та на вулицях загалом досягає 400 км, вчора максимальним показником було 480 км.

Як повідомляв Кампіон раніше, у договорі немає положення про можливу перерву, а у проекті залученні 2 тисячі людей, у разі відмови він буде зобов’язаний виплачувати їм штрафи, також звертатися до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-