Цукерберг передав владі США дані про втручання російських ботів у вибори

Цукерберг передав владі США дані про втручання російських ботів у вибори

Укрінформ
Facebook вдалося виявити створення фейкових акаунтів з РФ для поширення в соцмережі політреклами під час минулих американських виборів президента.

Про це заявив засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг у відеозверненні.

Він також повідомив про те, що його компанія активно співпрацює з американськими чиновниками і допомагає їм розслідувати можливе втручання російської влади у вибори президента США за допомогою покупки політичної реклами в соцмережі.

«Ми займалися цим питанням протягом багатьох місяців і спочатку не могли знайти докази створення Росією фейковий акаунтів, пов'язаних поширенням в нашій соцмережі реклами», – заявив Цукерберг.

Читайте також: Україна може розірвати угоду з РФ про діяльність культурних центрів

Однак, за його словами, фахівцям Facebook все-таки вдалося розкрити активність РФ в соцмережі, і вся отримана інформація була направлена американському спецпрокурору.

«Ми також повідомили про це Конгрес, і я розпорядився, щоб наші фахівці відправили всю інформацію про цю рекламу також і до комісії Конгресу», – додав засновник Facebook.

При цьому Цукерберг запевнив у тому, що він і його команда продовжать розслідування активності користувачів в соцмережі під час минулих американських виборів президента.

«Ми можемо знайти ще більше доказів, і якщо це трапиться, в будь-якому випадку, ми продовжимо працювати з урядом. Ми розслідуємо втручання інших держав, включаючи угруповання з Росії та інших країн колишнього СРСР, щоб встановити, яким засобам вони користувалися», – додав він.

Читайте також: Лавров визнав «відрадною» заяву Трампа про важливість дотримання суверенітету країн

Підбиваючи підсумки свого звернення Цукерберг пообіцяв, що Facebook зробить все можливе, щоб виявити «обсяг втручання РФ у вибори». 

Раніше повідомлялось, що американський спецпрокурор Роберт Мюллер отримав ордер на пошук нових даних щодо продажу рекламних оголошень у Facebook у рамках розслідування про можливе втручання Росії у вибори президента США.

До цього на слуханнях у Комітеті з розвідки колишній секретар Департаменту внутрішньої безпеки США Джей Джонсон заявив, що замовником хакерських атак під час виборів президента у 2016 році був особисто Путін.

Крім того, CNN показав документальний фільм про втручання Путіна у вибори в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-