США, Канада та Мексика домовляються про вільну торгівлю

США, Канада та Мексика домовляються про вільну торгівлю

Укрінформ
Перемовини між Канадою, США та Мексикою про нові умови Північноамериканської угоди про вільну торгівлю мають завершитися вже цього року.

Як повідомили у прес-службі Білого дому, про це йшлося під час телефонної розмови президента США Дональда Трампа і прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

«Обидва лідери поговорили про перемовини стосовно NAFTA і наголосили на бажанні досягти згоди до кінця цього року», - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, Трюдо запропонував Трампу допомогу у подоланні наслідків катастрофічної повені у штаті Техас і Луїзіана. «Президент Трамп подякував прем'єр-міністру Трюдо і народу Канади за пропозицію допомоги і наголосив на міцних звэязках між двома державами», - зазначили у Білому домі.

Читайте також: Канада модернізує систему протиповітряної оборони в Арктиці

Прикметно, що у поширеній офісом канадського прем'єр-міністра інформації про розмову, NAFTA не згадується взагалі.

Нагадаємо: перемовини про модернізацію НАФТА розпочалися цього місяця із ініціативи США. Планується, що вони триватимуть протягом семи раундів із перервами у три тижні.

Як відомо, Північноамериканська угода про вільну торгівлю була укладена між Мексикою, США та Канадою у 1994 році. Вона досі є найбільшою в світі регіональною зоною вільної торгівлі, з населенням в 478 млн. чоловік і сукупним ВВП у розмірі 20,7 трлн. дол. США, тобто близько 30% світового ВВП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-