До Гамбурга почали прибувати учасники саміту G20

До Гамбурга почали прибувати учасники саміту G20

Фото
Укрінформ
До німецького Гамбурга, де у п'ятницю стартує дводенний саміт "Великої двадцятки", почали прибувати його учасники.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

У четвер в місто прибули прем'єри Канади Джастін Трюдо, Австралії Малкольм Тернбулл, голова КНР Сі Цзіньпін, президенти США Дональд Трамп та Південної Кореї Мун Чже Ін. Всі з дружинами, деякі навіть з дітьми. 

Перша пара США, прибуття якої німецькі канали демонстрували у прямому ефірі, залишила аеропорт вертольотом ВВС США. Це явно розчарувало численних громадян - як прихильників, так і противників, які зібралися на шляху, так званому безпечному трансферному коридору, до міста. 

Ближче до вечора повинні прилетіти й інші гості. 

Не братиме участі у саміті король Саудівської Аравії Салман. При цьому Президент Бразилії Мішел Темер, який кілька днів тому заявив, що через внутрішньополітичні проблеми (корупційний скандал) не зможе приєднатися до колег, напередодні все-таки підтвердив свою участь.

Уже на четвер заплановано перші двосторонні зустрічі Канцлера ФРН Ангели Меркель з гостями. У тому числі з главою уряду Австралії Тернбуллом, Прем'єр-міністром В'єтнаму Нгуєном Суан Фуком, який на даний час є головою Організації Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва, і Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. 

На полях саміту теж відбудеться тристороння зустріч Меркель, Президента Франції Еммануеля Макрона і президента РФ Володимира Путіна. Очікуються також інші зустрічі. 

Читайте також: Порошенко і Меркель скоординували позиції щодо реалізації "Мінська"

Прибувають в місто і останні антиглобалісти. Хоча основні їх сили, а це до 10 тисяч людей, протестують вже з початку тижня. Ймовірність насильства під час акцій протесту оцінюється як висока. Центральним "дійством" має стати демонстрація "Ласкаво просимо в пекло". До охорони правопорядку залучено майже 20 тисяч поліцейських. 

"Ми налаштовані, і я все зроблю для пошуку компромісів, важливих для формування глобалізації", - заявила журналістам у четвер ввечері Меркель. 

Фото: @RegSprecher

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-