В Amnesty сподіваються, що G20 змусить Ердогана відпустити Есер

В Amnesty сподіваються, що G20 змусить Ердогана відпустити Есер

Укрінформ
Міжнародна правозахисна організація Amnesty International вимагає негайного звільнення затриманих у Туреччині своїх активістів та сподівається, що саміт лідерів Великої Двадцятки у Гамбурзі цьому сприятиме. 

 Про це йдеться у заяві організації, що є у розпорядженні Укрінформу.

 "Світові лідери, які перебувають наразі у Гамбурзі, були напрочуд терплячими до того, як Туреччина "розправляється" із правами людини. Президент Ердоган перебуває зараз серед них, тому це слушна нагода, щоб висловитися твердо і закликати до звільнення усіх правозахисників, які перебувають наразі за гратами", - заявив генеральний секретар AI Саліл Шетті. 

 Він висловив глибоку занепокоєність та обурення "зухвалим і безпідставним" затриманням у середу восьми правозахисників на чолі із керівницею турецького відділення організації Іділ Есер і двох інструкторів під час проведення ними семінару з цифрової безпеки та управління інформацією неподалік від Стамбулу. Шетті назвав арешт "гротескним зловживанням владою". Іділ Есер та затримані із нею мають бути негайно звільнені, йдеться у заяві.

Місце перебування Есер та решти заарештованих, серед яких громадяни ФРН та Швеції, а також власник готелю, наразі невідомо. Їм, судячи з усього, із порушенням усіх прав, було відмовлено у доступі до адвоката і не дозволено зв'язатися з рідними. 

Читайте також: Біля Стамбула затримали главу турецької Amnesty

Поліція сказала адвокатам, що надасть інформацію о 14:30 сьогодні.

Як повідомлялося, поліція Туреччини затримала 12 осіб, у тому числі турецького главу правозахисної організації Amnesty International Іділ Есер та інших правозахисників на зустрічі, яка пройшла на острові біля Стамбула.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-