Глава МЗС Німеччини - за зняття морської і повітряної блокад з Катару

Глава МЗС Німеччини - за зняття морської і повітряної блокад з Катару

Укрінформ
Ескалація в регіоні Перської затоки не відповідає жодним інтересам і не повинна заважати боротьбі з тероризмом, тому треба якнайскоріше припинити блокаду Катару і налагодити відносини.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель після переговорів з катарським колегою Він і Бен Абдель Рахман Бен Джасем Аль Тані зустрілися в п'ятницю в м.Вольфенбюттель, Нижня Саксонія, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми твердо переконані в тому, що зараз час дипломатії. Що ми повинні старатися з нашими колегами в Катарі і в регіоні знайти рішення, особливо зняти морську і повітряну блокади, а потім вирішувати проблеми в регіоні", - сказав Габріель.

За словами віце-канцлера, блокади і розрив дипломатичних відносин є серйозним рішенням, яке вплине насамперед на народ Катару, але також і на світову економіку. І додав, що Берлін зацікавлений у тому, щоб конфлікти в цьому регіоні вирішувалися мирним шляхом.

При цьому глава німецького МЗС пообіцяв зробити все можливе, щоб не допустити подальшої ескалації цього конфлікту, знайти швидке його вирішення і сконцентруватися на реальному ворогу - терористах "Ісламської держави". "Ми повинні триматися разом у рамках антиіділовської коаліції, частиною якої є Катар", - підкреслив німецький міністр, додавши, що не можна допустити ослаблення коаліції через ще більше протистояння між країнами регіону.

Глава німецького МЗС закликав пам'ятати про те, що припинення переговорів, відмова від спілкування спричинили в європейській історії дуже тяжкі наслідки. У цьому контексті він нагадав, що в 2018 р. відзначатиметься 100-а річниця закінчення Першої світової війни, а історики, які займалися цією темою, завжди говорили, що Європа "в'їхала у війну, як у спальному вагоні" саме через відсутність переговорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-