Штати відправили другий авіаносець до Корейського півострова

Штати відправили другий авіаносець до Корейського півострова

Укрінформ
Авіаносець ВМС США класу Німіц "Рональд Рейган" відправився на початку цього тижня в напрямку Корейського півострова, де проводитиме спільні навчання з іншим кораблем такого ж класу "Карл Вілсон".

Про це повідомили телеканалу CNN у четвер одразу два джерела в оборонному відомстві США.

"Військово-морські сили США відправили авіаносець "Рональд Рейган" до Корейського півострова, де він проводитиме спільні навчання з іншим авіаносцем "Карл Вінсон" на тлі підвищеної напруженості в регіоні", - зазначили представники Пентагону.

Американська сторона зробила цей крок через кілька днів після того, як Північна Корея продемонструвала значний прогрес у своїй ракетній програмі, запустивши балістичну ракету на відносно велику відстань.

Авіаносець "Рональд Рейган" вирушив по заданому курсу в вівторок, після завершення обслуговування й випробувань у порту приписки Йокосука, Японія. Планується, що після того, як корабель прибуде до визначеного району, американські сили проводитимуть цілий комплекс військових вправ. Команда "Рональда Рейгана" насамперед зосереджуватиметься на перевірці здатності авіаносця безпечно запускати та приймати літаки.

Представники Пентагону не прокоментували, який період два авіаносці перебуватимуть у одному районі, але зрештою очікується, що "Рональд Рейган" замінить інший авіаносець "Карл Вінсон", як тільки завершиться період виконання ним бойового завдання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-