Британська розвідка працюватиме зі США попри те, що Трамп розкрив секрети - Мей

Британська розвідка працюватиме зі США попри те, що Трамп розкрив секрети - Мей

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що британський уряд має впевненість у відносинах зі США та продовжить ділитися розвідувальними даними.

Про це вона сказала на брифінгу у середу, відповідаючи на запитання щодо розкриття президентом США Дональдом Трампом "чутливої інформації" під час зустрічі з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим і російським послом Сергієм Кисляком, повідомляє Reuters.

"Рішення щодо того, що президент Трамп обговорює з тими, кого він приймає у Білому Домі, - це справа президента Трампа. Ми продовжимо працювати зі США та продовжимо ділитися розвідувальною інформацією зі США так, як ми це робимо з іншими країнами у світі, тому що ми всі співпрацюємо, щоб упоратися із загрозами, з якими стикаємось", - сказала вона.

Мей заявила, що впевнена в особливих відносинах Британії та США, відзначивши необхідність співпраці у боротьбі з ІДІЛ та Аль-Каїдою.

"Ми продовжуємо працювати разом і маємо впевненість у відносинах між нами та Сполученими Штатами, які допомагають нам всім бути в більшій безпеці", - сказала вона.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок видання The Washington Post повідомило, що під час зустрічі минулого тижня в Білому домі з главою МЗС Росії Лавровим і російським послом Кисляком президент США Дональд Трамп розкрив цілком таємну інформацію. Відомості могли вказувати на джерело, яке має доступ до внутрішніх справ ІДІЛ, чим поставили його під загрозу.

Пізніше стало відомо, що йдеться, зокрема, про методи і способи використання ІДІЛ ноутбуків та інших електронних пристроїв у плануванні терактів на борту цивільних літаків.

Сам Трамп не став заперечувати, що ця тема обговорювалась під час зустрічі з росіянами. Натомість він заявив, що мав повне право ділитися з Росією інформацією щодо питань тероризму і безпеки авіапольотів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-