Пентагон заявляє про нову провокацію російської військової авіації біля Криму

Пентагон заявляє про нову провокацію російської військової авіації біля Криму

Укрінформ
У Пентагоні заявляють, що російський військовий літак Су-30 небезпечно наблизився до наглядового літака військово-морського флоту США «Посейдон», коли той перебував у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем недалеко від анексованого Росією Криму.

Російський реактивний літак був озброєний шістьма ракетами класу «повітря-повітря», що додало цьому епізоду «дуже провокаційного характеру», поінформував представник американського військового відомства, який уточнив, що вкрай рідко російські літаки проводять перехоплення літаків США, при цьому будучи озброєними.

В іншому випадку зближення було б «безпечним і професійним», повідомили в Пентагоні.

Інцидент стався 10 травня, за день до того, як глава МЗС Росії Сергій Лавров зустрівся із президентом США Дональдом Трампом в Білому домі, йдеться в повідомленні Пентагону.

Міністерство оборони Росії заявило, що літак Су-30 виконав «вітальний маневр», після чого літак спостереження США змінив курс і полетів від російського кордону. Літаки були приблизно за 100 кілометрів на південь від Азовського моря, яке відокремлює Росію від анексованого нею Криму.АЛ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-