Ердоган і Путін говорили про необхідність

Ердоган і Путін говорили про необхідність "повної тиші" в Сирії - ЗМІ

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним, під час якої лідери двох країн обговорили питання щодо Сирії.

Про це повідомляє агентство Anadolu з посиланням на джерела в адміністрації президента Туреччини. 

“Співрозмовники детально обговорили ситуацію в Сирії, а також інші питання міжнародного і двостороннього порядку денного", - йдеться в повідомленні.

Лідери двох країн підкреслили значущість спільних зусиль Туреччини і Росії в контексті продовження Астанінського механізму і переговорів у Женеві.

В ході розмови була відзначена також важливість продовження зусиль щодо поширення режиму припинення вогню на всю територію Сирії.

Серед іншого, торкнулися хіматаки на жителів сирійської провінції Ідліб. Президент Ердоган підкреслив, що застосування хімічних речовин є тяжким злочином проти людяності.

Лідери двох країн підтримали ініціативу про необхідність розслідування хіматаки експертами Організації щодо заборони хімічної зброї (ОЗХЗ).

У контексті розвитку двосторонньої взаємодії президенти підкреслили важливість прискорення зусиль із нормалізації відносин. Лідери зійшлися на думці, що усі обмеження у сфері економіки і торгівлі мають бути усунені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-