Австралійський парламент ненароком

Австралійський парламент ненароком "злив" у мережу телефони політиків

Укрінформ
Приватні мобільні телефони сотень федеральних політиків, колишніх прем'єр-міністрів і високопоставлених політичних штатних співробітників були ненавмисно опубліковані в Інтернет.

Про це повідомляє видання The Guardian.

Як зазначає видання, це нібито сталося внаслідок того, що Департамент парламентських служб не видалив номери під час публікації інформації про кошти, витрачені на оплату телефонних розмов політиків.

У попередні роки дані про номери телефонів повністю вилучалися з оприлюднених у форматі PDF-документів. Цього разу їх просто зафарбували білим шрифтом, що не складає проблеми для їх розкриття.

Єдиними посадовцями, телефони яких було повністю видалено стали найвищі державні діячі, включаючи прем'єр-міністра Малкольма Тернбулла, скарбника Скотта Моррісона, генерального прокурора Джорджа Брандіса та кількох інших.

Водночас у мережу попали телефони таких колишніх очільників уряду як Джулія Гіллард, Джон Говард, Пол Кітінг, лідера опозиції Білла Шортена та чинних членів уряду - віце-прем’єра Барнабі Джойса, міністра оборони Крістофера Пайна, міністра зв'язку Мітча Файфілда, лідера партії Зелених Річарда Ді Натале та інших.

Департамент парламентських служб відкидає свою провину у витоку приватної інформації і покладає відповідальність на приватного підрядника Telco Management.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-