Пак Кин Хе залишила президентську резиденцію

Пак Кин Хе залишила президентську резиденцію

Укрінформ
Відсторонена від влади президент Південної Кореї Пак Кин Хе залишила офіційну резиденцію глави держави в центрі Сеула. 

Про це повідомляє BBC Україна.

"Екс-президент Південної Кореї Пак Кин Хе залишила офіційну резиденцію глави держави у центрі Сеула. Її відсторонили після імпічменту, оголошеного 10 березня Конституційним судом країни. Це означає, що Пак Кин Хе втрачає президентську недоторканність та імунітет від кримінального переслідування", - йдеться у повідомленні.

Пак Кин Хе залишила президентський комплекс о 19:00 за місцевим часом, попрощавшись зі співробітниками своєї адміністрації.

Сотні прихильників відстороненого президента зібралися біля її будинку, який розташований на півдні Сеула. Сюди ж прибула приблизно тисяча поліцейських.

Зазначається, що відсторонена очільник держави попрямувала до свого приватного будинку у столичному районі Самсон-дон. 

Причиною імпічменту стала причетність президента до корупційного скандалу, пов'язаного з її близькою подругою Чхве Сун Сіль. 

У суботу в Сеулі пройшли акції протесту, які провели як прихильники екс-глави держави, так і її противники, що закликають заарештувати Пак Кин Хе. 

На відстороненого лідера Південної Кореї можуть завести кримінальну справу за звинуваченнями в тому, що вона дозволила Чхве Сун Сіль вимагати гроші у компаній в обмін на політичне заступництво.

Дострокові вибори нового президента, відповідно до закону, відбудуться протягом наступних 60 днів після затвердження імпічменту його попередника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-