Вибори в США: нацрозвідка не отримала доказів змови між Трампом і Росією

Вибори в США: нацрозвідка не отримала доказів змови між Трампом і Росією

Укрінформ
Колишній директор Національної розвідки США Джеймс Клеппер підтвердив, що під час перебування на посаді (до 20 січня цього року) не отримав доказів про те, що Росія могла успішно втрутитись у діяльність президентської кампанії Дональда Трампа або його близького оточення.

Про це він розповів напередодні центральному американському телеканалу ABC News.

"До того часу не було жодних доказів змови між кампанією Трампа і росіянами", - констатував Клеппер в інтерв'ю телеканалу.

Крім того, коментуючи заяви президента Трампа щодо прослуховування його офісів у Trump Tower, пов'язаного з можливими зв'язками з РФ, Клеппер категорично заперечив це.

"Не було ніякого прослуховування телефонних розмов у Trump Tower під час кампанії, що могли проводитися будь-якою структурою національного розвідувального співтовариства. Жодної, взагалі, включаючи ФБР", - зауважив колишній керівник Нацрозвідки США.

Коментарі Клеппера пролунали на тлі сперечань між адміністрацією Трампа і ФБР щодо можливого прослуховування офісу на той час кандидата в президенти Дональда Трампа. Нинішній глава Білого дому звинуватив свого попередника в тому, що той діяв підступно, віддавши наказ відстежувати всі телефонні розмови.

Водночас, у Обами твердо заперечили це, підкресливши, що президент за законом не має повноважень віддавати такі накази. У ФБР також зауважили, що така діяльність не велась.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-