Фонд Трампа зібрав $6,5 мільйона вже після перемоги на виборах

Фонд Трампа зібрав $6,5 мільйона вже після перемоги на виборах

Укрінформ
Кампанія президента США Дональда Трампа торік мала на рахунках свого фонду $16,1 млн пожертв, а після перемоги на виборах фонд отримав рекордні $6,5 млн.

Про це пише Bloomberg з посиланням на дані Федеральної виборчої комісії.

"Трамп продовжив активний збір пожертвувань на рахунки свого Фонду через веб-сайт кампанії та цільові текстові повідомлення в той час, коли більшість нових адміністрацій зазвичай призупиняють збір коштів та переходять до управління", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, за останні 33 дні року команда Трампа розпродавала різдвяні прикраси з гаслом кампанії для додаткового залучення коштів, а також запрошення на січневу інавгурацію.

Зазначається, що зібрані кошти на кампанію дають Трампу значну фінансову свободу на початку його терміну.

Як пише видання, президент США тепер може використати кошти у кілька способів: зберегти їх на переобрання у 2020 році; передати в республіканський Національний комітет, роздати їх на підтримку кандидатів на проміжних виборах у 2018 році або віддати некомерційній організації, яка могла б, наприклад, просувати свою політичну програму. 

"Подальший збір коштів у січні є досить незвичним. Вони вважають з якоїсь причини, що у них є велика група дрібних донорів, які будуть продовжувати робити свої внески", - заявив Боб Бірзак, старший науковий співробітник Центру за відповідальну політику.

Крім цього, повідомляється, що на заробітній платі з команди Трампа протягом грудня залишалися кілька осіб. Зокрема, Майкл Гласнер, стратег республіканців і головний радник кампанії, що два тижні отримував по $10 000. Ще одному з головних помічників Трампа, Шону Додману, було виплачено по $7500, а Джон Пенс, племінник віце-президента Майка Пенса, отримував $5000.

Найбільшими витратами кампанії Трампа стали $7,5 млн на фінансування групи під назвою "Об'єднання консерваторів" і залучення потенційних прибічників і донорів.

Відзначається також, що на підтримку політики Трампа чотири його колишні помічники цього тижня розпочали некомерційну кампанію "America First Policies" для "сталого просування програми Білого дому". Група заявила, що її фінансування буде "значним", але вона не буде приймати пожертви від будь-яких зареєстрованих лобістів.

Як пише видання, таким чином Трампу в останні тижні його кампанії вдалося зібрати суму, що більш ніж удвічі перевищує ту, яку колишній президент Барак Обама зібрав у 2012 році.

Зазначається, що основна частина пізніх внесків до фонду Трампа надійшла від дрібних донорів. 

Фонд Трампа також витратив більше $290 000 на оренду президентського готелю, полів для гольфу і ресторанів. Найбільшою з цих витрат стали $130 888 для оренди "Вежі Трампа".

Сам Трамп вклав $61,1 млн власних коштів у свою кампанію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-