Пан Гі Мун може поборотися за посаду президента Південної Кореї - ЗМІ

Пан Гі Мун може поборотися за посаду президента Південної Кореї - ЗМІ

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун дав зрозуміти, що може найближчим часом балотуватися на посаду президента Південної Кореї.

Про це повідомляє ВВС.

«На своїй підсумковій прес-конференції на посаді глави ООН Пан Гі Мун сказав, що після відпочинку він повернеться в Південну Корею і вирішуватиме, як допомогти своїй країні», - йдеться у повідомленні.

Термін повноважень Пан Гі Муна на його посаді закінчується наприкінці грудня - 1 січня 2017 року повноваження Генсека ООН перейдуть до португальця Антоніу Гутерреша.

Як зазначається, наступні президентські вибори в Південній Кореї планують провести в грудні 2017 року.

Раніше повідомлялося, що на початку грудня парламент Південної Кореї проголосував за імпічмент президента Пак Кин Хе. Президент Південної Кореї виявилася причетна до гучного скандалу після того, як її помічницю і близьку подругу звинуватили в корупції та використанні службового становища з метою отримання вигоди.

Конституційний суд протягом шести місяців має вирішити, чи усувати Пак Кин Хе від влади. Доти керувати країною буде прем'єр-міністр. Однак, якщо Конституційний суд вирішить відсторонити Пак Кин Хе від влади, то вибори мають відбутися через 60 днів після ухвалення цього рішення.

Як відомо, Пан Гі Мун перебував на чолі ООН два терміни поспіль. Він обійняв посаду генсека ООН у січні 2007 року, змінивши на цій посаді Кофі Аннана. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-