Рада міністрів ЄС із зовнішніх справ сьогодні розгляне український план відновлення - Боррель

Рада міністрів ЄС із зовнішніх справ сьогодні розгляне український план відновлення - Боррель

Укрінформ
Ключовою темою, яку обговорять сьогодні європейські урядовці під час Ради міністрів ЄС із зовнішніх справ (з питань розвитку), буде реалізація плану відновлення України.

Він був представлений українським урядом у рамках реалізації багаторічного пакета допомоги ЄС для України в обсязі 50 мільярдів євро на 2024-2027 роки. Про це сьогодні у Брюсселі перед початком зустрічі міністрів закордонних справ та міністрів з розвитку заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель.

«Головними темами, як завжди, будуть Україна і Газа, а також інші конфлікти. Ми маємо поглянути, що відбувається в Африці, зокрема в Судані. Але головним питанням сьогодні буде обговорення українського плану, що був представлений урядом України, щоб (процеси) відбудови та реформ могли просуватися разом», - сказав Боррель.

За його словами, для того, щоб не доводилося багато інвестувати у відновлення, доцільно уникати руйнування. На цей момент Україна піддалася значним руйнуванням та продовжує піддаватися бомбардуванню з боку російських військ, її електрична система була «абсолютно зруйнована», наголосив Боррель.

Читайте також: Виділені Україні €50 мільярдів від ЄС під антикорупційним наглядом - експерт

«Ми маємо підтримувати Україну, перш за все, у військовому вимірі. Вчора ми зробили це під час конференції оборонної промисловості. Сьогодні ми будемо розглядати, як мобілізувати 50 мільярдів євро з тим, щоб підтримати реформи в країні та саму Україну», - зазначив високий представник ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого поточного року Європейська рада одноголосно підтримала створення Українського фонду в обсязі 50 мільярдів євро в багаторічному бюджеті ЄС на 2024-2027 роки. Однією з умов здійснення цих виплат було представлення Україною національного плану відбудови та реформ, які сприятимуть демократичному розвитку країни та її наближенню до членства в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-