До Міжнародного реєстру збитків за першу добу надійшло понад 500 звернень

До Міжнародного реєстру збитків за першу добу надійшло понад 500 звернень

Укрінформ
Лише за першу добу роботи Міжнародного реєстру збитків до нього надійшло понад 500 звернень.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив на засіданні уряду, передає Укрінформ.

«Ми принципово наполягаємо на тому, що за завдані втрати має заплатити агресор. Зробили до цього важливий крок – у Гаазі запрацював Міжнародний реєстр збитків як частина міжнародного Компенсаційного механізму. Лише за першу добу його роботи надійшло понад 500 звернень від жертв російської агресії», - зазначив глава уряду.

За його словами, триває робота над створенням Компенсаційної комісії та Компенсаційного фонду, який має наповнюватися за рахунок конфіскованих російських активів.

Читайте також: У Міжнародний реєстр збитків можна буде подати на компенсацію за втрату рідних або здоров'я - Лубінець

У цьому зв'язку він привітав ініціативи європейських партнерів щодо передачі Україні доходів, які згенеровані замороженими активами РФ. У 2024 році ці прибутки можуть становити сумарно 5-8 млрд євро, зауважив Шмигаль.

«Але це лише перший крок до відновлення справедливості. Принцип «Росія заплатить» має бути втілений в життя в повному обсязі», - наголосив Прем'єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 2 квітня у Гаазі розпочав роботу Міжнародний реєстр збитків. Загалом очікується до 8 млн заяв від українців, які постраждали від збройної агресії Російської Федерації.

Фото: Мінцифри

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-