Шмигаль просить Естонію надати обладнання радянського типу для ремонту пошкоджених ТЕС

Шмигаль просить Естонію надати обладнання радянського типу для ремонту пошкоджених ТЕС

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що протягом останніх тижнів Росія знищила 80% теплоелектроцентралей України. У зв’язку з чим він попросив Естонію надати старе обладнання радянського типу, потрібне для ремонту.

Про це Прем’єр розповів у інтерв'ю естонському мовнику ERR.

«На жаль, Росія продовжує енергетичний терор — тільки за останні тижні росіяни знищили понад шість гігават потужностей нашої енергомережі. Це і гідроенергетика, і вугільна енергетика. Вони продовжують бити ракетами по наших енергетичних об'єктах, знищують трансформатори, генератори. На жаль, протягом останніх тижнів Росія знищила 80% теплоелектроцентралей», — сказав Шмигаль.

Він додав, що в Естонії є старе обладнання радянського типу. Воно наразі дуже допомогло б Україні – були б запчастини, «щоб відновлювати постраждалі блоки електростанцій і повертати в дію частину енергетичних потужностей».

Читайте також: Графіки відключень електрики поки не планується поширювати на всю Україну - Міненерго

За словами Прем’єра, Україна також працює і з іншими партнерами, створює децентралізовану систему постачання енергії населенню. «Сьогодні у нас перебої з постачанням електроенергії і людям, і промисловості. На жаль, це так. Росія продовжує свій терор… Це жахливо — вони щоночі намагаються знищити цивільну інфраструктуру, вбивають дітей, вбивають цивільних, знищують житлові будинки. Це і справді країна-терорист», — підкреслив Шмигаль.

Як повідомлялося, удари російських ракет по об’єктах української енергетики знову актуалізували тему енергодефіцитності економіки України.

Фото: Siim Lõvi /ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-