Японські компанії можуть відіграти велику роль у відновленні України - Шмигаль

Японські компанії можуть відіграти велику роль у відновленні України - Шмигаль

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що японські компанії можуть відіграти велику роль у низці секторів у рамках відновлення України.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв’ю Kyodo News.

Глава уряду зазначив, що Україна зацікавлена у всебічній співпраці з японським бізнесом, додавши, що бачить великий потенціал для відносин між японськими компаніями та Україною.

Він виділив енергетику, інфраструктуру, сільське господарство, машинобудування, ІТ, безпеку й оборону як сфери, де японські компанії можуть зіграти велику роль у сприянні відновленню України.

Шмигаль також висловив сподівання, що великі японські автовиробники поділяться своїм інженерним досвідом з українським бізнесом, а інші компанії співпрацюватимуть у виробництві добрив, видобутку та переробці критичної сировини, наприклад, літію.

Крім того, глава уряду відзначив, що бачить потенціал для покращення співпраці з Японією у сфері ядерної енергетики, оскільки Україна прагне запустити щонайменше чотири нові ядерні реактори до 2033 року, а також прагне підвищити продуктивність своїх існуючих АЕС.

Шмигаль додав, що з 15 ядерних реакторів України, шість на Запорізькій атомній електростанції зараз знаходяться під контролем Росії.

Очікується, що на японсько-українській конференції зі сприяння економічній відбудові 19 лютого Японія та Україна підпишуть двосторонній меморандум, який, за словами Шмигаля, стане «найбільшим сигналом, який вони можуть надати компаніям обох країн про те, що вони можуть безпечно та успішно інвестувати в Україну».

Очікується, що на конференції будуть присутні близько 200 великих японських та українських фірм.

За словами українського прем’єра, у розробці також низка інших меморандумів і угод. «Чим більше, тим краще», - зазначив Шмигаль.

Читайте також: Кубраков обговорив з представниками США й ООН відновлення критичної інфраструктури й житла

Як повідомляв Укрінформ, посол України в Японії Сергій Корсунський заявив, що японські компанії виявляють величезний інтерес до Конференції з відновлення України, яка відбудеться в Токіо 19-20 лютого, у багатьох з них створені спеціальні офіси для розробки планів щодо України.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-