Кубраков обговорив з представниками США й ООН відновлення критичної інфраструктури й житла

Кубраков обговорив з представниками США й ООН відновлення критичної інфраструктури й житла

Укрінформ
Олександр Кубраков і старші експерти США з питань національної безпеки та зовнішньої політики та представниця Агентства ООН у справах біженців (UNHCR) в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг обговорили питання відновлення критичної інфраструктури і житла в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

За словами Кубракова, понад 500 українських родин вже придбали нове житло за програмою компенсацій, практично 39 тисяч відремонтували свої будинки та квартири завдяки державній цільовій грошовій допомозі. Він також зазначив, що понад 28 тисяч домівок по всій країні допомогли відбудувати партнери – Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Як зазначив віцепрем'єр, для підзвітної та прозорої відбудови міністерство працює з антикорупційною інфраструктурою.

Читайте також: Міжнародні партнери допомагають у відбудові 360 громадам - Мінвідновлення

"Ми розробили Антикорупційну програму на 2023-2025 роки. Виявлено понад 50 ризиків, працюємо з ними. Для міністерства та всіх дочірніх відомств розроблено Стратегію впровадження антикорупційного комплаєнсу. Те ж робимо у ризик-менеджменті", - зазначив Кубраков.

У Мінвідновлення провели оцінку систем управління ризиками в міністерстві та 28 державних підприємствах і розробили Стратегію впровадження ризик-менеджменту для міністерства та підприємств і відомств.

Також створена цифрова екосистема управління відбудовою DREAM, яка містить повну інформацію про кожен проєкт відновлення. На сьогодні це понад 1 500 проєктів відновлення з усієї країни, і кількість постійно зростає.

"Працюємо над тим, щоб у найближчому майбутньому використання DREAM стало обов’язковим для всіх громад", - запевнив віцепрем'єр і наголосив, що повна інформація про всі проєкти відбудови має бути доступною для всіх і в першу чергу – міжнародних партнерів.

Міністерство відновлення також залучає міжнародних партнерів до моніторингу процесів відновлення. Наприклад, понад 200 об'єктів інфраструктури, що фінансуються Європейським інвестиційним банком, перебувають під моніторингом ПРООН.

Читайте також: Фінансування на відновлення отримають 136 регіональних проєктів

Як повідомляв Укрінформ, із Фонду ліквідації виділять 9,45 млрд доларів на проєкти відновлення.

Фото: mtu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-