Конфіскація російських активів: Шмигаль попросив главу ОЕСР допомогти з розробкою рекомендацій

Конфіскація російських активів: Шмигаль попросив главу ОЕСР допомогти з розробкою рекомендацій

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль звернувся до Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) з проханням сприяти розробці Міжнародних рекомендацій щодо конфіскації заморожених активів Росії.

Про це глава уряду повідомив у Телеграмі, передає Укрінфом.

«Україна продовжує поглиблювати співпрацю з Організацією економічного співробітництва та розвитку. Радий сьогодні вітати в Києві генсека ОЕСР Матіаса Корманна», - підкреслив Шмигаль.

За його словами, набуття повноправного членства в Організації — один із пріоритетів України, «адже це маркер готовності вступу України в ЄС та сигнал для іноземних компаній, що Україна — перспективна країна для інвестицій».

Очільник уряду висловив слова вдячності Корманну за схвалену програму ОЕСР для України.

Читайте також: Україна спільно з партнерами готує матрицю реформ - Шмигаль

«Уряд покращив державні функції, незважаючи на агресію Росії, та демонструє високу спроможність у проведенні реформ, про що відзначили в ОЕСР», - наголосив Шмигаль.

Він зауважив, що міжнародні партнери України акцентували на досягнутому, попри війну, прогресі в таких сферах як державне управління, цифровізація, боротьба з корупцією, спрощення дозвільних процедур, а також було відзначено запровадження грейдової системи оплати праці державних службовців як важливий крок у напрямку реформи державного управління.

Водночас Прем’єр-міністр запевнив, що в Українській державі продовжується корпоративна реформа.

«Заморожені та конфісковані активи Росії мають стати ключовим джерелом для відбудови України. Звернувся до ОЕСР з проханням сприяти розробці Міжнародних рекомендацій щодо конфіскації таких активів», - повідомив очільник уряду.

Читайте також: Комітет ПАРЄ схвалив проєкт резолюції про конфіскацію заморожених активів РФ

Окрім того, Шмигаль подякував команді ОЕСР за потужну підтримку на міжнародному рівні та допомогу в імплементації реформ.

Як повідомлялося, до Києва з робочим візитом прибув генеральний секретар ОЕСР Матіас Корманн.

Фото: Телеграм Денис Шмигаль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-