Україна спільно з партнерами готує матрицю реформ - Шмигаль

Україна спільно з партнерами готує матрицю реформ - Шмигаль

Укрінформ
Україна разом з міжнародними партнерами займається підготовкою аналітичних даних щодо всіх реформаторських зобов’язань, які взяла на себе.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Попри повномасштабну агресію Росії відданість України реформам і національній трансформації залишається непохитною. Наголосив на цьому під час відкриття Регулярного міністерського засідання ОЕСР: Тиждень Євразії 2023», - зазначав він.

Очільник уряду поінформував, що наразі спільно з партнерами Україна готує «матрицю реформ — вичерпні аналітичні дані щодо всіх реформаторських зобов’язань, які взяла на себе Україна».

Шмигаль пояснив, що це чітка дорожня карта, яка включає ключові реформи українського уряду, а також рекомендації та пропозиції від міжнародних партнерів, «зокрема, бенчмарки МВФ, рекомендації Європейської комісії, напрацювання зі Світовим банком і ОЕСР та план реформ в рамках 4-річної ініціативи ЄС Ukraine Facility, який зараз напрацьовується».

Він підкреслив, що матриця реформ охопить усі сфери: від економіки та цифровізації до верховенства права та освітньої реформи.

«Вдячний ОЕСР та країнам-членам організації за солідарність з українським народом та підтримку на всіх рівнях», - резюмував глава уряду.

Читайте також: Україна розраховує набути повне членство в ОЕСР - Мінекономіки

Як повідомляв Укрінформ, посол США в Україні Бріджит Брінк заявила, що завершення реформування таких сфер, як боротьба з корупцією, судочинство та корпоративне управління - зміцнить довіру партнерів і союзників та їхнє бажання продовжувати допомагати та інвестувати в Україну.

Фото: Телеграм Денис Шмигаль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-