Мінвідновлення представило проєкт стратегії підтримки громад

Мінвідновлення представило проєкт стратегії підтримки громад

Фото
Укрінформ
У Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури підготували проєкт стратегії переходу від надання гуманітарної допомоги до підтримки відновлення громад.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба міністерства у Фейсбуці.

«Пройшло третє засідання розширеного керівного комітету із планування, довгострокових рішень і відновлення на рівні громад за участі команди Міністерства відновлення, Міністерства соціальної політики, представників Світового Банку та делегації ООН в Україні на чолі з Деніз Браун. Мета – обговорення стратегії переходу від надання гуманітарної допомоги до підтримки відновлення громад», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що під час зустрічі відбулася перша презентація драфту стратегії, яка полягатиме в забезпеченні сталого розвитку та довгострокового добробуту постраждалих громад шляхом переходу до фінансування саме потреб відновлення з фокусом на відбудові соціальної інфраструктури та сприянні самозабезпеченню громад.

Читайте також: Мінвідновлення спільно з USAID залучатимуть міжнародний бізнес до відбудови громад

За словами віцепрем’єр-міністра з відновлення – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, запропоноване бачення розширює можливості громад, залучаючи місцеве самоврядування до процесу прийняття рішень у визначенні пріоритетів відновлення, а також стимулює економічне відновлення завдяки створенню нових робочих місць.

Зазначається, що стратегія спрямована на забезпечення ключових принципів і орієнтирів, які б визначали перехід від гуманітарного реагування до відновлення, взаємозв’язків між оцінками гуманітарних потреб і потреб у відновленні.

Крім того, вона має на меті забезпечити баланс між географічним та галузевим підходами до відновлення, а також сприяти міцній координації гуманітарної допомоги та потреб відновлення і швидкої передачі механізмів координації від гуманітарної допомоги до потреб відновлення.

Як повідомлялося, у Європарламенті закликали зафіксувати частку від ВВП для допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-