Країни G7+ обговорили підтримку енергетичного сектору України

Країни G7+ обговорили підтримку енергетичного сектору України

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен разом з главою японської дипломатії Івао Хорі провів четверту міністерську зустріч у форматі G7+, щоби підтвердити колективну підтримку відновлення та захисту енергосектору України в умовах війни.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США, оприлюдненому в вівторок, передає Укрінформ.

«Група розглянула постачання критичного обладнання, включно з високовольтними автотрансформаторами та системами аварійного резервного живлення, які знадобляться Україні для стабілізації її електромережі та забезпечення безперервності основних послуг, таких як опалення та очищення води», - зауважується в повідомленні.

Читайте також: Кулеба скоординував з країнами G7 допомогу енергосистемі України взимку

Партнери взяли на себе зобов’язання «підтримувати та прискорювати постачання додаткових критично важливих потреб енергетичного сектора України». Це також включає захист наявної інфраструктури та гуманітарну допомогу з розмінування об’єктів для полегшення ремонту.

Крім того, зазначається, що партнери G7+ позитивно оцінили зусилля України в ключових реформах, в тому числі щодо ухвалення Регламенту про цілісність і прозорість оптового енергетичного ринку, а також антимонопольного законодавства для створення сприятливого бізнес-середовища. Це сприятиме залученню «значних інвестиції приватного сектора, необхідних для перетворення України на центр чистої енергії, частину глобального ланцюга постачання енергії та члена Європейського Союзу в майбутньому».

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня в адміністрації США заявили про готовність виділити додаткові $500 мільйонів на посилення стійкості енергетичної системи України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-