За програмою «Є-відновлення» можна отримати виплати за зроблені ремонти - Зеленський підписав закон

За програмою «Є-відновлення» можна отримати виплати за зроблені ремонти - Зеленський підписав закон

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав закон, що передбачає врегулювання питання виплат компенсації за зроблений власним коштом ремонт пошкодженого житла.

Про це повідомляється на сайті українського парламенту, передає Укрінформ.

Відповідний законодавчий акт було розроблено з метою розширення форм надання компенсації за пошкодження об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України.

Відтепер громадяни, які зробили ремонт пошкодженого житла за власний кошт, зможуть претендувати на виплату за програмою «єВідновлення».

Наголошується, що при визначенні розміру компенсації комісії орієнтуватимуться на акт первинного огляду пошкодженого житла, який проводиться після пошкодження житла, та чек-лист з встановленою вартістю будматеріалів та робіт, затверджений Кабміном.

Читайте також: єВідновлення: на Харківщині сформували перші 65 сертифікатів на повністю знищене житло

Виплати за новою формою компенсації почнуть здійснюватися з 1 січня 2024 року. Для отримання коштів громадянам потрібно подати заяву через «Дію». Після розгляду її комісією буде визначено розмір компенсації.

Як повідомляв Укрінформ, 5 жовтня Верховна Рада ухвалила закон, який врегулював питання виплат компенсації за зроблений власним коштом ремонт пошкодженого житла. Виплати розпочнуться з 1 січня 2024 року.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-