Німеччина готує міжнародну ініціативу в галузі кадрів для відбудови України

Німеччина готує міжнародну ініціативу в галузі кадрів для відбудови України

Фото
Укрінформ
Міністерка розвитку та економічного співробітництва ФРН Свенья Шульце готує разом з міжнародними організаціями та іншими державами міжнародну ініціативу «Кваліфіковані кадри для відбудови України».

Про це вона оголосила на початку німецько-української конференції «До кваліфікованої робочої сили – відновлення людського капіталу України» (Тoward a Skilled Workforce – Rebuilding Ukraine’s Human Capital), яка проходить 26 квітня в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Метою ініціативи SkillsAlliance for Ukraine є вирішення проблеми дефіциту робочих рук для відбудови. Через російсько-загарбницьку війну, за даними Шульце, близько 11 млн українців перебувають або на фронті, або переміщені всередині країни, або змушені були виїхати за кордон, і тому не беруть безпосередньої участі у відбудові країни. Водночас потреба у кваліфікованих робітниках є великою.

«Відбудова України починається вже зараз. Українці невтомно ремонтують зруйновані будинки та інфраструктуру, підтримують економіку та повсякденне життя. Україні терміново потрібні кваліфіковані працівники: лікарі та психологи, покрівельники, тепломонтажники, електрики, інженери та архітектори. Тому ми разом з Україною готуємо Альянс для кваліфікованих робітників, до якого можуть долучитися також міжнародні партнери та компанії», – пояснила міністерка і додала, що як би ворог не намагався руйнувати лінії електропередач та будівлі, українці мають знання та навички, щоб їх відновити.

Читайте також: До 2030 року Україні не вистачатиме до 4,5 мільйона робочих рук - експерт

Мінрозвитку, нагадала його очільниця, вже підтримує навчальні курси в Україні. З моменту повномасштабного російського вторгнення вже близько 8 тис. фахівців пройшли підготовку тільки в енергетичному секторі.

Партнерами ініціативи стануть, зокрема, такі структури як ЮНІСЕФ, ЄБРР та Єврокомісія. Основний акцент буде зроблено на освіті та навчанні у сферах охорони здоров’я, будівництва, ІТ, сільського господарства та відновлюваних джерел енергії тощо.

Ініціатива насамперед спрямована на молодь, внутрішньо переміщених осіб та жінок; передовсім на людей в Україні, але також надаватиметься можливість долучитися до участі в реконструкції за допомогою навчання за кордоном. Це означає, що українці, які повертаються на Батьківщину, зможуть відразу влаштуватися на роботу.

Запустити ініціативу планується на конференції з відновлення України Ukraine Recovery Conference, яка відбудеться 11 і 12 червня в Берліні.

Як повідомлялося, за даними Міністерства економіки, Україні для того, щоби відбудова почалася вже сьогодні, потрібні 5,4 млн людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-