Австрія виділить €40 мільйонів на відновлення в Україні та Молдові

Австрія виділить €40 мільйонів на відновлення в Україні та Молдові

Укрінформ
Австрія виділить 40 млн євро для підтримки проєктів реконструкції та відновлення в Україні та Молдові.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті федерального міністерства Австрії.

"Австрія вкотре демонструє свою солідарність з країнами, які постраждали від кризи. Цією інвестицією ми підкреслюємо нашу відданість підтримці реконструкції та відновлення в Україні та Молдові", - прокоментував надання допомоги міністр фінансів Магнус Бруннер.

Зазначається, що Австрія взяла на себе зобов'язання інвестувати 30 млн євро у рамках нещодавно започаткованої Спеціальної програми для України та Молдови (SPUR) в рамках Міжнародної асоціації розвитку (МАР), суборганізації Групи Світового банку. Крім того, негайну додаткову підтримку у розмірі 10 млн євро обіцяно через Трастовий фонд допомоги, відновлення, реконструкції та реформування в Україні (URTF).

Читайте також: Швейцарія надасть Україні понад €100 мільйонів на розмінування

"Внесок через МАР дає змогу залучити кошти в обсязі близько 90 млн євро. МАР займається боротьбою з бідністю та сприянням сталому розвитку в найбідніших країнах світу. Ці 90 млн євро будуть спрямовані, зокрема, на подолання дефіциту фінансування важливих рамкових проєктів в Україні у сферах енергетики, транспортної інфраструктури та охорони здоров'я, а також на підтримку проєктів у Молдові", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає австрійське відомство, загальна сума фінансування SPUR становить 6 млрд дол. Більша частина цієї суми, 5,7 млрд дол., призначена для України, тоді як Молдова отримає 300 млн дол.

Як повідомляв Укрінформ, завдяки зусиллям Світового банку були створені Цільові фонди багатьох донорів, URTF (Трастовий фонд допомоги, відновлення, реконструкції та реформ в Україні), а також інші фінансові механізми, що дозволяють партнерам з розвитку брати участь у співфінансуванні рамкових проєктів або у бюджетній підтримці України шляхом грантових внесків або надання кредитних гарантій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-