Нідерланди нададуть підтримку компаніям, які прагнуть долучитися до відбудови України

Нідерланди нададуть підтримку компаніям, які прагнуть долучитися до відбудови України

Укрінформ
Міжнародні компанії, громадські організації, які прагнуть долучитися до відновлення України, можуть отримати підтримку від Нідерландів за програмою Ukraine Partnership Facility (UPF).

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Нідерландське агентство з питань підприємництва.

“Ви міжнародний підприємець чи представник громадської організації? Бажаєте співпрацювати з українською організацією з питань відновлення та реконструкції в Україні? Якщо так, подайте заявку на отримання субсидії від Ukraine Partnership Facility (UPF)”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що через російське вторгнення Україна потребує великої підтримки.

“Найчастіше через комерційний сектор неможливо фінансувати проєкти реконструкції. Для надання підтримки Міністерство закордонних справ Нідерландів створило UPF. Ця програма підтримує проєкти щодо усунення пошкоджень та реконструкції для державного та приватного секторів. UPF прагне сприяти стійкому відновленню економіки та суспільства України у секторах водопостачання, охорони здоров’я та сільського господарства. Там, де це можливо, проєкти мають покращувати становище вразливих груп, таких як жінки та молодь”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що схема субсидування UPF підтримує компанії, зареєстровані в Нідерландах, міжнародні компанії та організації громадянського суспільства, які хочуть працювати над відновленням та реконструкцією в Україні. Партнерства мають працювати як мінімум із однією місцевою організацією в Україні для створення та реалізації проєкту. Основний заявник має представляти компанію чи громадську організацію, зареєстровану в Нідерландах.

2023 року бюджет UPF становить 25 мільйонів євро.

“Ви можете подати заявку на мінімальний грант у розмірі 500 тис. євро для проєкту та максимальний 5 млн євро. Ви можете отримати відшкодування до 100 відсотків загальних прийнятних витрат для кожного проєкту”, - пояснюється у повідомленні.

UPF має на меті сприяти відновленню української економіки, зокрема, у таких секторах як водопостачання, охорона здоров'я, сільське господарство.

Читайте також: Не F16 єдиними, або Як Нідерланди готові допомогти українським фермерам

Зазначається, що досвід компаній і організацій з Нідерландів може бути особливо цінним у цих сферах. Наприклад, щодо забезпечення доступу до питної води, необхідної медичної допомоги чи покращення якості їжі. UPF не покриває екстрену гуманітарну допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, Румунія і Нідерланди погодили створення тренувального центру для пілотів F-16.

Румунія і Нідерланди підписали лист про наміри створити базу для тренування пілотів F-16 та відповідного обслуговування цих літаків на одному з навчальних центрів на території Румунії, що стане внеском цих країн у зміцнення протиповітряної оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-