Штати націлені на підтримку економічного відновлення в Україні - Держдеп

Штати націлені на підтримку економічного відновлення в Україні - Держдеп

Укрінформ
Адміністрація Сполучених Штатів націлена на підтримку процесу відбудови України, а також тісної взаємодії серед донорів задля досягнення цієї мети.

Про це йдеться в повідомленні Держдепу за результатами зустрічі в Лондоні Дмитра Кулеби й Ентоні Блінкена, передає Укрінформ.

«Держсекретар Блінкен підкреслив підтримку з боку США економічного відновлення України, а також важливість продовження тісної співпраці через Міжвідомчу платформу координації донорів»,  - указують у Держдепі.

Глава американської дипломатії також запевнив, що США віддані взаємодії з приватним сектором, «аби забезпечити модернізацію та відродження України».

Читайте також: Зеленський розповість про аспекти трансформації України на Лондонській конференції з відбудови

Сторони обговорили необхідність подальших реформ в Україні з метою створення середовища для інвестицій, а також сталого економічного зростання.

Крім того, Блінкен поінформував Кулебу про результати своєї поїздки до КНР, під час якої обговорювалася й тема війни, розв’язаної Росією проти України.

Читайте також: Блінкен зустрівся з главою МЗС Китаю, говорили про відносини Штатів і КНР та війну в Україні

Сторони також обговорили «продовження Сполученими Штатами економічної та енергетичної підтримки, а також допомоги Україні у сфері безпеки».

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС Дмитро Кулеба й держсекретар США Ентоні Блінкен зустрілися в Лондоні на полях Конференції з відновлення України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-