У світі пройде акція на підтримку України, під час якої на годину вимкнуть світло

У світі пройде акція на підтримку України, під час якої на годину вимкнуть світло

Укрінформ
Експрем'єр Британії Борис Джонсон заявив, що увечері, 21 грудня, візьме участь в акції на підтримку України на тлі російських обстрілів українських міст, знеструмлюючи їх.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Твіттері.

«Варварське та незаконне вторгнення росії в Україну призвело до того, що мільйони українців втратили електроенергію, воду та життєво необхідні речі. Я підтримую «Година з Україною» сьогодні о 20:00 на знак солідарності з ними. Перемоги Україні!» - написав Джонсон.

До акції також приєднається Рада Європи.

«Унаслідок агресії росії мільйони українців зараз живуть без світла, опалення та води. Сьогодні о 20:00, у найтемніший день у році, будівля Ради Європи потемніє на знак солідарності з вами», - зазначили в євроінституції.

За даними Delfi, в акції «Година з Україною» у Литві візьмуть участь Вільнюський, Каунаський, Вілкавішський та інші муніципалітети.

«На знак солідарності з Україною Вільнюс візьме участь у цій акції і на годину вимкне всі різдвяні декорації: і вогні на головній ялинці, і освітлення вулиць та мостів», – сказав мер Вільнюса Ремігіюс Шимашюс.

Як повідомлялося, у містах Польщі 21 грудня з 20-ї години (за місцевим часом) планують на годину вимкнути святкове освітлення на знак солідарності з Україною в рамках всесвітньої акції Lights for Ukraine (Світло для України).

Водночас влада Кракова на знак солідарності з Україною вирішила упродовж 12 днів на одну хвилину вимикати світло у найбільш знакових туристичних місцях центру міста. Зокрема, планується вимикати світло о 19-й годині на одну хвилину з 21 грудня по 1 січня.

Читайте також: ЄС відповів на агресію росії проти України безпрецедентною єдністю - фон дер Ляєн

Як повідомили Укрінформу у фандрейзинговій платформі UNITED24, 21 грудня о 20:00 світло вимкнуть 62 локації у 19 країнах.

«Римський Колізей та Сіднейська опера, Європарламент та будівлі інституцій ЄС в Брюсселі та парламенту Шотландії в Единбурзі, мерії Парижа та Порто, головні різдвяні ялинки Нью-Йорка біля Рокфеллерівського центру та Лондона на Трафальгарській площі, а також у Празі, Ризі, Софії, Вроцлаві, Турку, Вільнюсі, знаменита телевежа Торонто – загалом понад 60 всесвітньо відомих локацій сьогодні вимкнуть світло на знак солідарності з народом України та закличуть своїх відвідувачів долучитися до збору на генератори для українських лікарень. Акція проходить на тлі візиту Президента Зеленського до США, де будуть обговорювати всебічну підтримку України під час повномасштабної війни», - йдеться в повідомленні.

Першим до #LightUpUkraine приєднався легендарний нью-йоркський Карнеґі-Хол — там вимкнули світло 4 грудня 2022 року, під час концерту на честь 100-річчя української різдвяної мелодії «Щедрик».

Акція #LightUpUkraine організована UNITED24, МЗС України та міжнародною депутатською коаліцією United for Ukraine.

Читайте також: росіяни робитимуть усе, аби до Нового року залишити українців без світла – Шмигаль

Минулого тижня росія завдала чергового руйнівного удару по енергомережі України, залишивши близько 10 мільйонів людей без світла. Через ракетні удари та атаки безпілотників пошкоджено 50% енергетичної інфраструктури країни. Це призвело до аварійних вимкнень електроенергії в кожному регіоні. Українським лікарям доводиться рятувати життя та проводити складні операції під світлом ліхтариків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-