Німеччина передала Україні інженерну техніку для облаштування кордону з білоруссю

Німеччина передала Україні інженерну техніку для облаштування кордону з білоруссю

Відео
Укрінформ
Уряд Німеччини передав українським прикордонникам багатоцільовий гусеничний екскаватор «Caterpillar 336-08» у комплекті з навісним обладнанням, запасними частинами, інструментом та приладдям.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба, передає Укрінформ.

Як зазначається, техніку отримано від Федеральної агенції з технічної допомоги МВС Німеччини як гуманітарну допомогу у межах співпраці ДПСУ з урядом ФРН.

Передача допомоги, вартість якої становить майже 3 мільйони гривень, відбулася за участю делегації посольства ФРН в Україні на чолі із послом Анкою Фельдгузен та першого заступника голови ДПСУ генерал-майора Володимира Нікіфоренка.

За словами Нікіфоренка, в умовах збройної агресії росії проти України стримувальним фактором для ворога є належно організоване інженерне та фортифікаційне облаштування державного кордону. Він також наголосив, що після перемоги України її державний кордон з росією та білоруссю де-факто стане зовнішнім кордоном Європейського Союзу.

Своєю чергою очільниця диппредставництва ФРН в Україні наголосила, що німецька сторона розуміє потреби України, і співпраця триватиме. "Ми будемо підтримувати Державну прикордонну службу", - запевнила Фельдгузен.

Сертифікат на екскаватор був переданий начальнику 9 прикордонного загону імені Січових Стрільців полковнику Антону Квятковському. Цей підрозділ охороняє ділянку державного кордону з білоруссю в межах Київської, Житомирської та Рівненської областей.

Читайте також: Німеччина надала €1 мільйон для відкриття майстерні з протезування у Львові

У ДПСУ зазначають, що використання багатоцільового гусеничного екскаватора «Caterpillar 336-08» на найбільш загрозливих напрямках суттєво підвищить можливості інженерних підрозділів з облаштування фортифікаційних та інженерних споруд для недопущення проникнення диверсійно-розвідувальних груп на територію України та інших провокацій на кордоні.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-